Bio Város Egyesület legfrissebbek

Hogy maradjon friss a banán?

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a boltban megvásárolt banán még zöld […]

Gyomirtó házilag

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk szabadban, akik megtehetik saját […]

Élelmiszerek, amik csökkentik a puffadást

Sokan küzdenek a puffadással, amit okozhat ételintolerancia, emésztési zavarok […]

Diéták, amiket jobb elkerülni

Tavasszal – vagy inkább már az évkezdéssel – mindenkinek egy célja lesz, hogy […]

Csodás szervünk a máj!

Májunk nap mint nap dolgozik azon, hogy megszűrje szervezetünkből a […]

Almaecetes lábfürdő

Az almaecet jótékony hatásai már mondhatni, hogy napjainkban közismertek. […]

Air fryer tisztítása

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a forrólevegő sütők vagy […]

A tévé nézés hizlal!

Mindenkivel előfordult már – akinek van televízió az otthonában – hogy esti […]

Eper

Az eper tavasztól egészen nyár végéig szezonális gyümölcs. Talán kevesen […]

Szolárium VS várandósság

A terhesség alatt is szeretne minden nő csinos, szép és ápolt lenni. Ennek […]

Biove közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe a környezet- és állatvédelem iránt érdeklődőket is.

Ivó
Ivó

A germán eredetű Ivó férfinév jelentése tiszafa, a szláv nyelvekben az Iván beceneve. Női névpárja […]

Milán
Milán

Milán szláv eredetű név. Jelentése: kedves. Rendkívül gyakori férfinév.

14 C
Pécs

Életmód magazin

Környezettudatos életforma

egészség

Veséink folyamatosan méregteleníti szervezetünket, hisz ez a dolga. De nem jeleni azt, hogy mi ne tudnánk támogatni ebben a munkában. Veséink vérünkből szűrik ki a már nem használt anyagokat, salakanyagokat, amelyeket vizelet formájában ürítünk ki. Elsősorban a megfelelő foly...
A magyar konyhákban népszerű tárkony, mint fűszer. De a „fűszer” szó nem elég méltányos egy ilyen fűszernövényre. Sokkal több jótékony hatással bír, mint azt sejtenénk. Nem is gondolnánk, hogy már az ókori görögök is alkalmazták orvoslásra. Már akkoriban a tárkony rágásával enyh...
A minőségi élelmiszerek fogyasztása nagyban hozzá tud járulni egészségünk megőrzéséhez. Egy egzotikus gyümölcs pedig még a szemeinket is képes elkápráztatni. Ilyen a sárkánygyümölcs is. Roppant érdekes és színes megjelenésű gyümölcs, amely egészségünkre is pozitív hatással bír. ...
Talán nem mindennapi gyümölcsnek nevezhető a pomelo, ugyanakkor egyre inkább fordul elő a magyar konyhákban is. Kevesen tudják, hogy mennyi jótékony hatása van szervezetünkre, ezért most hoztunk néhány érvet a fogyasztása mellett. Mint minden citrusféle, így a pomelo is, maga...
A káposztalé fogyasztása nem egy újkeletű dolog. Már nagyszüleink is előszeretettel fogyasztották és ismerték gyógyhatásait. Számtalan vitamint tartalmaz, tökéletesen méregtelenít és megerősíti immunrendszerünket is. A káposztalé serkenti a szervezetben a méreganyagok eltávol...
A fokhagymapor a dehidratált fokhagyma őrölt változata. Számos előnye van a friss fokhagymával szemben és a legjobb, hogy mi magunk is elkészíthetjük otthon. Rendszeres fogyasztással a fokhagymapor képes kordában tartani a koleszterinszintet, csökkenti a stresszt szervezetünk...
Közismert a citrom a magas vitamintartalmáról és sokat fogyasztják előszeretettel megfázás esetén teába csepegtetve. Továbbá kiváló szervezetünk méregtelenítésére is! De azt már lehet sokan nem tudják, hogy a legegészségesebb része az a héja, amit gyakran csak sütemények kész...
Az ezüst-kolloid évekig titokban tartogatta hatását egy neves gyógyszergyártó cég miatt, hiszen mindent megtettek annak érdekében, hogy ne lásson napvilágot ez a „csoda szer”. Ugyanakkor egy kérdőív – amely az ezüst-kolloid hatékonyságára vet fényt – megdöbbentő eredményeket mut...
A tojás fogyasztását megoszló véleményekkel tartják számon. Joggal nevezhető tökéletes élelmiszernek, amely minden étrendbe beilleszthető, hiszen teljesértékű fehérjeforrás. Számos értékes tápanyagot tartalmaz, ennek ellenére mégis sokan inkább kerülik vagy redukálják a fogyaszt...
A magyar háztartások számottevő részében kristálycukrot használnak édesítésre. A kristálycukor egy egyszerű szénhidrát, amely cukorrépából készül. Míg a cukorrépa nyersen 20% cukrot, addig a kristálycukor közel 95% cukrot tartalmaz. Édes méregnek is nevezik a cukrot, ugyanis ...