A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk szabadban, akik megtehetik saját kertjükben. Ilyenkor sokunknak támad az az ötlete, hogy ideje rendbe rakni a kertet, kigazolni, virágot ültetni és társai. De a lendület gyorsan alább hagy, amikor a makacsabbnál makacsabb gyomokat bármilyen tuti szerrel próbálkozva sem tudjuk kiirtani.

Képesek vagyunk több ezer forintot rákölteni valami vegyszerre, csupán azért, hogy kertünk tündökölhessen. Megsúgjuk: teljesen feleslegesen! Hiszen nem segít a problémán vagy legalábbis nagyon minimálisan és még magunknak is ártunk vele, hiszen vegyszert lélegzünk be és érintkezünk vele, a földünkről pedig nem is beszélve.

Van két nagyon egyszerű és olcsó praktika, amit már nagyanyaink alkalmaztak. Ezek pedig nem mások, mint a víz és az ecet.

  1. tipp: Forraljunk fel vizet, majd öntsük a gyomok tövéhez. így sokkot kapnak a növények és 1-2 nap alatt elpusztulnak. ű
  2. tipp: Egy szórófejes flakonba tegyünk ecetet, amit felhígítunk egy kevés vízzel, majd ezzel a készítménnyel fújjuk le a növényeket. Figyeljünk, hogy a szárak legalsó részéhez is jusson! A növények így hamar elfognak száradni és nem attól tartanunk, hogy a járólapok között felbukkanna valami oda nem illő növény.

Arra azért figyeljünk, hogy a veteményesünk, virágoskertünk környéké ezeket a módszereket ne alkalmazzunk, mert kárt tehetünk bennünk.