Bio Város Egyesület legfrissebbek

Újrahasznosítási ötletek gyerekeknek

Nem lehet elég korán elkezdeni a tudatos környezeti szemle nevelését. Fontos […]

Szuperélelmiszerek. Valóban szuperek?

Egyre sűrűbben hallhatunk a szuperélelmiszerek fontosságáról. Arról, hogy […]

Mosótojás

A háztartás vezetésében a mosás mindig egy központikérdés. Mit, mivel és […]

Kávé folt eltávolítás vegyszerek nélkül

Mindenkivel előfordult már, hogy a kedvenc felsőjét leöntötte az épp […]

Legveszélyesebb ételek

Számos ételben található méreganyag, ennek ellenére emberek tömegei […]

Kárpittisztítás házilag

Az otthoni kárpitokat akár mi magunk is könnyedén, környezetbarát és […]

globális környezeti ártalom

Világméretű környezeti ártalom pl. ózonréteg elvékonyodása, biodiverzitás […]

frekvencia

(hangmagasság érzékelése) Egy másodpercre eső rezgések vagy ismétlődő rendszer […]

fosszilis energiahordozók

Az emberiség által leggyakrabban használt nem megújuló energiahordozók. A […]

fenntartható fejlődés elve

1987-ben az ENSZ Brundtland jelentésében kiadott megfogalmazásában: […]

Biove közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe a környezet- és állatvédelem iránt érdeklődőket is.

Kerény
Kerény

Régi magyar férfinév a Kerény, ami a latin Quirinus névből származik, melynek jelentése lándzsás. […]

Zalán
Zalán

A Zalán férfi török-magyar eredetű keresztnév. Anonymus írásában már előforduló személynév. […]

13 C
Pécs

Életmód magazin

Környezettudatos életforma

Élelmiszer

Egyre sűrűbben hallhatunk a szuperélelmiszerek fontosságáról. Arról, hogy mennyire sok pozitív tulajdonsága van egy-egy alapanyagnak, amely az egészségünkre és környezetünkre is egyaránt jótékonyan hat. Nade, mi is az a „superfood” vagy szuperélelmiszer? Olyan élelmiszer v...
Társadalmunk egyik legelterjedtebb népbetegségévé vált a laktózérzékenység. Ha kialakul akkor alapvetően egy gyógyíthatatlan állapot áll fenn egész életünkben, de tudatos táplálkozással megelőzhető lehet. A laktózérzékenység alap tünetei az alhasi fájdalom, a puffadás, szélgö...
Korábbi cikkünkben már olvashattunk a házilag készült növényi italokról, illetve jótékony hatásairól. Most hoztunk még néhány receptet, amelyet könnyedén elkészíthetünk szintén mi magunk is. Mandulatej Korábbi receptjeink igen pénztárcabarát módon voltak elkészíthetőek, bá...
Az egyre inkább modernizáló világban divattá vált a vegán étrend követése. De számtalan egészségünkre hasznos előnye lehet, hogyha vegán étrendet követünk, vagy legalább néhány étkezési szokást becsempészünk az életünkbe. Az egyik jótékony tulajdonsága a növényi italok fogyas...
Lehet sokan már találkoztunk a fine dining kifejezéssel, de tény és való, hogy nem minden vasárnapi családi ebédet töltünk el ilyesfajta ételek fogyasztásával és hasonló környezetben sem. Hogy mi is az a fine dining? Első pillantásra egy ilyen étkezés során a tányérunktól ...
A zero waste mentalitás napról napra nagyobb teret kap, ezért mutatunk egy zero waste hagymakrémreceptet. Bele sem gondolunk, hogy mennyi időt és hulladékot spórolhatunk meg a konyhában, ha előre dolgozunk és elkészítjük magunknak ezt a receptet. Amellett, hogy időtakarékos m...
Fontos odafigyelnünk arra, hogy a táplálkozásunk kiegyensúlyozott és teljesértékű legyen, hiszen egészségünket nagyban befolyásolja. A gabonafogyasztás hozzájárulhat vitalitásunk megőrzésében ugyanis a teljeskiőrlésű gabonák nagy mértékben tartalmaznak ásványi anyagokat, rostoka...
A quinoa ma már sokkal inkább elterjedt konyháinkban, mint 5-10 évvel ezelőtt. Ennek egyik oka, hogy számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amely egészségünket megőrzi. Értékes tápanyagokat rejt magában, mint például a magnézium, kalcium, kálium, vas és cink. Megtalálhat...
A kurkuma a világon az egyik legismertebb és elterjedtebb gyógynövény, amit Indiából hoztak be kereskedők először az ókori Görögországba. A sárga gyömbér néven is ismert növényt Ázsiában előszeretettel használják fűszerezés céljából a konyhában, de az ősi indiai orvoslás egyik a...
Melyek is azok a keresztesvirágú zöldségek? Brokkoli, karfiol, bimbós kel, káposzta. Nem véletlen, hogy szinte minden egészségügyi szakember ajánlja ezeknek a zöldségeknek a napi rendszerességű fogyasztását, hiszen tele vannak hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagok...