Napjainkban az akkumulátoripar gőzerővel fejlődik, egyre nagyobb a térnyerése, ezért nagyon fontos a környezetre gyakorolt hatásuk.

Jelenleg él egy olyan szabályozás, miszerint a már használt vagy leselejtezett akkumulátorokat fenntarthatóbban szükséges kezelni, tehát például az elektromos járművekből származó elöregedett/használt akkumulátorok lehetőséget adnak arra, hogy azokat újrahasznosítsák a fennmaradó működésük és értékes nyersanyagtartalmuk végett.

Egy akkumulátor életciklusa végén az egyik lehetőség az, hogy megjavítják, felújítják vagy újragyártják és ez után újra fel lehetne használni. A másik lehetőség a másodlagos felhasználás vagy újrafelhasználás, vagy még egy harmadik opció, hogy a bennük lévő nyersanyagot hasznosítják újra, ami talán az egyik legjobb megoldás lenne, hisz ez költséghatékony és fenntarthatósági szempontból is előnyös lenne, mind a fogyasztók vagy az egész társadalom számára.

Amennyiben a feltételek adottak, vajon a gyárak élnek-e ezzel a lehetőséggel és megpróbálnak környezetbarátabb módon működni?