Kevesen tudják, hogy a hasi hízásért a pajzsmirigy problémán kívül a kortizol hormon tehető felelőssé. Vagy lehet többet elárul magáról, ha úgy emlegetjük, hogy stresszhormon. Szóval, ha lapos hasat szeretnénk akkor nincs más dolgunk, mint csökkenteni ezt a hormont szervezetünkben.

Maga a stressz szó sokat elárul, és biztosan sokan gondolják most, hogy könnyű azt mondani, hogy csökkentsük. Az az életvitel, ami ma elterjedt sokkal több kortizollal jár. Vagyis sokkal stresszesebb életformát követünk, mint évtizedekkel korábban.

A hasi hízás nem csupán esztétikai értelemben rossz, hanem számos további betegség kialakulásáért is felel. Kezdetben, hogy a kortizolt megpróbáljuk kordában tartani az esti rutinunkon kell változtatni, hiszen este a legmagasabb.

Az egyik legfontosabb, hogy próbáld meg elkerülni az éjszakákba nyúló munkát vagy tanulást. Lehet, hogy meglesz a prezentációd a másnapi előadásra, de az egészséged mehet rá és akkor már nem fog számítani, hogy mit adsz elő.

Vannak bulis éjszakák, amikor egy-egy alkalommal a pohár fenekére nézünk, nade ez tényleg csak havi egy-két alkalom legyen. Az alkohol, illetve a rendszeres és túlzott alkoholfogyasztás szintén megemeli a kortizol szintet, ami nem fogja a lapos has kinézetét elősegíteni.

Este hat után bizonyos italokat kerülni kell! Ugyanis a duplájára képesek emelni a stresszhormont, ezek pedig nem mások, mint a kávé, kóla és fekete tea.

Ha fájdalommal küszködsz, akkor ne szenvedj hosszú órákon át, hanem csillapítsd! Nem is gondolnád, hogy másodpercek alatt képes fej- vagy fogfájás megemelni a stresszhormont a szervezetben.

Illetve talán a legfontosabb maradt a végére: az esti órákban próbáld meg nem felzaklatni magad. Próbálj meg elcsendesedni, tedd félre a napi problémákat. Csökkentsd a képernyőidőt és ne egy akció vagy horrorfilmmel zárd a napot elalvás előtt.