A puffadás sokak életét megnehezíti, de az első és legfontosabb, amit tehetünk ellene az a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres testmozgás. Ugyanakkor van néhány ital, amely könnyebbséget hozhat a nehezebb napokban.

És most nem a pohár vízre gondolok, amivel indítsd mindennapodat. Ettől függetlenül ezt a szokást ne add fel, mert egészségedre válik!

A zöld tea fogyasztása fokozza az anyagcsere működést. A benne lévő antioxidánsok elősegítik a zsír oxidációját, javítani képesek az inzulinérzékenységet és támogatják a testsúlyszabályzást is.

Bátran fogyasszunk citromos vizet, hiszen alacsony a kalóriatartalma és képes beindítani az anyagcserét. Arról nem is beszélve, hogy a benne lévő C-vitamin támogatja a zsíroxidációt.

A gyömbér – különösen teaként fogyasztva – enyhíti a gyomorbántalmakat, vagyis képes megszűntetni a puffadást. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatását hosszútávon képes kifejteni, hogyha rendszeresen fogyasszuk.

Az almaecet jótékonyhatásairól már korábban is beszámoltunk, de nem lehet eleget hangoztatni, hogy milyen pozitívan képes hatni a szervezetre. Nem kell más, csupán étkezések előtt egy evőkanálnyi almaecetet keverjünk el egy nagy pohár vízben és igyuk meg. Az almaecet segíthet a fogyásban, és csökkentheti a hasi zsírt, ha mértékkel fogyasztják.

A kókuszvíz ma már egyre inkább elterjedt és előszeretettel építik be a diétába, hiszen csökkenti a puffadást és a vízvisszatartást, mivel kiválóan hidratál.