A nyár közepén már biztos sokan megtapasztaltuk, hogy az iszonytató hőség mennyire képes megviselni bőrünket. Ezért különösképpen fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk rá és a túlzott fénytől megóvjuk arcunkat amennyire csak lehet.

A kánikula által bőrünk gyorsabban kezd öregedni, láthatóbbak lesznek a ráncok és foltok jelenhetnek meg bőrünkön, amelyek kezelése komoly nehézségeket okozhat. Ezeket a problémákat odafigyeléssel meg lehet előzni.

Az egyik legfontosabb, hogy napozni tudatosan kezdjünk! Hiába kreolos vagy sötétebb a bőrünk mindenképp alkalmazzunk min. 30 faktoros fényvédőt a testünkre, ha világosabb és érzékenyebb bőrrel rendelkezünk akkor védelme érdekében feltétlen az 50 faktoros lesz a megfelelő választás.

A tudatos bőrápolást kiegészíthetjük napozás után aloe vera krémmel vagy panthenolos készítményekkel, amelyek nyugtatják a bőrt és enyhítik a kipirosodást.

A mindennapi arcápolás egyik alappillére a fényvédő. Ez semmiképp nem hanyagolható el! Ugyanakkor az is fontos, hogy milyen arcápolási rutin előzi meg az utolsó lépésként alkalmazott fényvédőt.

A nyári nagy melegben eltömődnek a pólusok és sokkal könnyebben tapadnak meg az arcon a pollen, a por és egyéb szennyeződések. Ezért kulcsfontosságú az arc tisztítása!

Nem elegendő csupán csak vízzel arcot mosni, napi két alkalommal zsírtalanítani kell a bőrünket. Ezt a leghatékonyabban a dupla tisztítással tehetjük meg. Vagyis első lépésnek valami olajos lemosót érdemes választanunk, majd egy vízbázisú lemosóval még egyszer áttisztítani. Így biztosan nem marad se smink, se krém, se szennyeződés az arcunkon. A tisztítás után alkalmazhatunk hidratálót vagy ha problémás a bőrünk akkor annak megfelelő rutint. A lényeg, hogy a hatóanyagok között teljen el elég idő, hogy bőrünkbe beszívódhasson és a legutolsó lépés pedig a fényvédő legyen.

A hatalmas kánikulában bőrünket nem elegendő kívülről támogatni, hanem belülről is gondoskodnunk kell róla, ezt pedig megfelelő folyadékbevitellel tehetjük meg!