Vannak olyan gyerekkorunkból hozott szokások, amelyek lehet, hogy ártanak. Ha nem is közvetlen nekünk, de a gyümölcsöknek és zöldségeknek biztosan. Gondolva itt arra, hogy mi az amit beteszünk a hűtőbe és mi az amit a pulton hagyunk.

A hideg különbözőképpen hat a zöldségekre és gyümölcsökre. Képes megváltoztatni az állagukat, ízüket, illetve a magasvíztartalmúak könnyen fagyásnak indulhatnak. Vannak olyan tévhitek miszerint az uborka és a paradicsom is csak a hűtőben állnak el napokig, de ez nem igaz, sőt..

Összegyűjtöttünk néhány zöldséget és gyümölcsöt, hogy mit hol érdemes tárolnunk! A kajszibarack, a szeder, a málna, az eper, a meggy, a füge, a szőlő, a zöldbab, a retek, a répa, a karfiol, a spenót, a zeller, a brokkoli nyugodtan tárolható a hűtőben. Ugyanakkor az alma, az avokádó, a banán, a kivi, a citrom, a mangó, a narancs, a papaja, a őszibarack, az uborka, a padlizsán, a fokhagyma, a paradicsom, a paprika, a burgonya vagy a tök már nem tárolható hűtőben, hiszen elvesztik zamatukat és frissességüket.