Sokszor hallani, hogy az emberi szervezet mennyire egy csodás dolog. Nem véletlen, hiszen az életet jelenti mindenki számára. A folyadékbevitel hatalmas fontossággal bír a szervezetünkre, minden túlzás nélkül, hiszen testünk nagyrészt vízből áll. Ebből a vízből nap mint nap veszítünk pusztán a lélegzéssel is. Ha nem juttatunk be megfelelő folyadékot akkor szervezetünk és vele együtt egészségünk akár komoly életveszélyes állapotokat idézhet elő.

Szervezetünk jelez, hogy mikor van szüksége folyadékra. Amikor azt tapasztaljuk, hogy szomjasok vagyunk az már a kiszáradás egyik első lépcsőfoka. A nyári, melegebb időszakban testünk izzadása megnő és ilyenkor sűrűbben és több folyadékpótlásra van szükségünk. Ha nem iszunk eleget a nagy melegben könnyedén rosszul lehetünk.

A lehető legtöbb, amit tehetünk magunkért, hogy nem csak akkor iszunk, amikor azt érezzük, hogy szomjasok vagyunk, hanem figyelve a nap során folyamatosan pótoljuk a folyadékszükségletünket.

Szinte minden nő tapasztalta már élete során a hólyaghurut vagy másnéven felfázás kellemetlen tüneteit. Nos, ez a folyamatos hidratálással – vagyis a vízfogyasztással – könnyedén megelőzhető lenne. Ugyanakkor, ha már megvan a baj akkor a tünetek kezelésében is hatalmas segítségünkre válhat a rendszeres folyadékpótlás.