Számtalan filmeben láthattuk már, hogy egy spa élmény során vagy csupán relaxálás képpen uborkakarikát helyeznek a szemükre. Előfordulhat, hogy mi magunk is kipróbáltuk vagy szokásunkká vált már. Na de igazából mire is van hatással?

A szépségápolásban előszeretettel alkalmazzák, hiszen nyugtató és hűsítő hatása miatt segítenek csökkenteni a duzzanatot a szemek körül és képes csillapítani a fáradt szemeket.

Az esetleges szemkörnyék irritációt is képes csökkenteni, hiszen gyulladáscsökkentő hatással bír. Ugyanakkor hidratálja a bőrt és a benne lévő antioxidánsok védelmet nyújtanak a szabadgyökök okozta károsodás ellen.

Hogyan alkalmazzuk?

A megtisztított, hideg uborkából vágjunk 1-1 vékony karikát, ami könnyedén képes ráülni a szemgödrünkre, majd pihenjünk le 10-15 percre. Ez idő alatt bátran alkalmazhatunk arcunkra másfajta pakolást vagy fátyolmaszkot is. Az idő lejárta után távolítsuk el az ubikat és a maszkot (ha használtuk), majd hidratáljunk vagy masszírozzuk finoman arcukba a maszk által megmaradt krémet.