A szépségiparban mindig voltak és lesznek is új aduászok, összetevők, amelyekre esküsznek a forgalmazók. Egynek ugyanakkor bátran hihetünk – nyilván a mennyiségétől függően – ha a dobozon olvasva látjuk, az pedig nem más, mint a sárgarépa olaj.

A sárgarépaolaj egy népszerű összetevő a kozmetikai iparban, amelyet a sárgarépa gyökeréből nyernek ki. Számos vitamin, antioxidáns és esszenciális zsírsav is megtalálható benne, amely mind bőrünk, hajunk és testünk egészségét szolgálja.

A benne lévő A- vitamin javítja a bőr felső rétegét és a bőrsejtek regenerálódását, ráadásul mélyen hidratálja a bőrt. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a bőr számár a káros környezeti hatások ellene, mint az UV sugárzás.

Az olaj segít hidratálni a hajat és képes megelőzni a töredezést is. Ha a fejbőrbe masszírozzuk akkor serkentheti a haj növekedését.

A benne lévő béta-karotin pedig önbarnítóként hat. Ha a bőrünkön alkalmazzuk akkor ez az önbarnításnak egy enyhébb, de természetes változata lesz.

A napi rutinba könnyedén beilleszthető, érdemes arckrémünkbe (hidratálóba) 1-2 csepp répolajat tenni és úgy felkenni arcunkra. A zuhanyzást követően még a nedves bőrünket kenjük be vele, így rugalmas és puha marad bőrünk. Illetve hajmosás előtt egy 30 perccel masszírozzuk fejbőrünkbe és hajunkba, hogy táplált és egészséges legyen hajunk.