Sokan küzdenek a puffadással, amit okozhat ételintolerancia, emésztési zavarok vagy bizonyos ételek. Ennek okán összegyűjtöttünk néhány élelmiszert, ami enyhítheti panaszainkat. Ezek ugyanis serkentik az emésztést, csökkentik a gyulladást és elvezetik a felesleges folyadékot a szervezetből.

A kiviben lévő probiotikum elősegíti a hasznos és jó baktériumok szaporodását a bélben, ennek köszönhetően a kellemetlen puffadás tünetei enyhülhetnek. A gyomor és bélrendszer számára a kiviben rejlő rostok és antioxidánsok ugyancsak hasznosak lehetnek.

Az ananászban található enzimek segítenek lebontani a fehérjét, amely szintén támogató hatással bír az emésztési folyamatokra. Rendszeres fogyasztása pedig támogatja az emésztőrendszerünket, amely a magas rosttartalomnak köszönhető.

A zeller fogyasztása segít megakadályozni a puffadást és természetes vízhajtóként is funkcionál, így segít eltávolítani a felesleges folyadékot a szervezetből.

Válasszunk inkább természetes puffadásgátló módszert hogyha tehetjük, mivel egészségesebb és olcsóbb módszer, mint valami gyógyszertári készítménnyel próbálkozni.