Tavasszal – vagy inkább már az évkezdéssel – mindenkinek egy célja lesz, hogy nyárra elérje a beach body-t. Ennek a célnak az eléréséért számtalan módszert próbálnak bevetni, többek között a különböző diétákat.

Érdemes megfontolni, hogy milyen diétába vágunk bele, mert lehet többet ártunk vele, mint mi gondolnánk. Néhány diéta, ami nem biztos, hogy hasznunkra válik:

  1. Mono diéta: Ez olyan diéta fajta, amely egyetlen gyümölcsre vagy gyümölcs csoportra épül fel. Pl. banán, grapefruit vagy káposzta. Ezzel a módszerrel valóban gyorsan lehet fogyni, viszont az ennyire egyoldalú táplálkozás hosszútávon nem egészséges, mivel hiányoznak a nélkülözhetetlen tápanyagok.
  2. Méregtelenítő diéták: Ezek a diéták rövid távon képesek látványos fogyást eredményezni, de hosszabb ideig alkalmazva nagyon megterhelik a szervezetet és nem hatékonyabbak, mint a saját testünk által elvégzett méregtelenítő folyamatok.
  3. Szénhidrát-mentes diéták: Sokan félnek a szénhidrát fogyasztásától, pedig nagyon fontos szerepet töltenek be. Energiaforrás, amely segíti az agy- és izomműködést. Szénhidrát nélkül nagyobb kockázattal alakulhat ki szívbetegség.

A diéta nem valami szórakozás, hanem nagy odafigyelést igénylő dolog! Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy számunkra mi lehet kifizetődő akkor inkább kérjük szakember segítségét, hiszen az egészségünk a tét!