Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a boltban megvásárolt banán még zöld volt, de miután hazavittük és eltelt 1-2 nap már szinte teljesen bebarnult. Ahhoz, hogy a banán szép érett sárga tudjon maradni néhány praktikát hoztunk, hogy segítsünk.

  1. Tároljuk elszeparálva más gyümölcsöktől. Ugyanis pl. az alma etilént bocsát ki magából, ami által a gyümölcsök/zöldségek gyorsabban érnek.
  2. Hűtőben tárolva még akkor is friss marad, ha a héja megbarnul. Érdemes levenni a héját és citrommal meglocsolni, majd egy visszazárható edénybe helyezve még 1-2 napig nyugodtan fogyasztható lesz.
  3. Te is biztos találkoztál már a szupermarket banános dobozai között apró kis folpack darabokkal, ami épp a banán szárára volt rátekerve. Nos, ez nem véletlen ugyanis ez a trükk is segít frissen tartani a banánt.
  4. Ha már teljesen megbarnult a banán akkor sincs minden veszve! Hámozd meg, darabold fel és tedd a fagyasztóba. Ha finom, házi készítésű fagylaltra vágynál, akkor csak a fagyott banánokat kell összeturmixolnod egy kevés tejjel.