A fokhagymapor a dehidratált fokhagyma őrölt változata. Számos előnye van a friss fokhagymával szemben és a legjobb, hogy mi magunk is elkészíthetjük otthon.
Rendszeres fogyasztással a fokhagymapor képes kordában tartani a koleszterinszintet, csökkenti a stresszt szervezetünkben, segít megakadályozni a gyulladásos megbetegedések kialakulását.
A benne levő ásványianyagoknak köszönhetően képes erősíteni immunrendszerünket. Rendszeres fogyasztása pedig gátolja a bakteriális, vírusos és gombás fertőzések kialakulását.
A bélrendszerre is jótékonyan képes hatni, hiszen segíti a belek mozgatását, így ha székrekedéssel küszködünk akkor jusson eszünkbe a fokhagymapor.
Fokhagymapor hozzávalók:
Nem lesz másra szükségünk csupán 2-3 fej fokhagymára és sóra ízlésünknek megfelelően.
Elkészítés: A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk, majd vékonyra szeletelés után a sütőbe (175°-ra előmelegítve) addig pirítjuk, amíg teljesen meg nem száradtak. Száradás után őröljük le egy kávédaráló segítségével, majd tegyük légmentesen zárható tárolóba. Ilyen egyszerű!