Minden érzékenység komoly fejtörést okoz, hogy milyen étel fogyasztható a számukra, arról nem is beszélve, hogy nassolási lehetőség szinte nulla. A mai világban már azért egyre több lehetőségeket tudnak leemelni a polcokról a szupermarketekben, de azokról még mindig nincs pontos és biztos infónk, hogy miből készült.

Ezért hoztunk most egy szuper receptet, ami biztos minden glutén- és laktózérzékenységgel küszködőt elragadtad majd az íze. Egy szuper nasi.

Zabpelyhes energiagolyók

Hozzávalók:

  • 15 dkg gluténmentes zabpehely
  • 5 dkg magozott aszalt szilva (de vegyes aszalt gyümölcs is lehet)
  • 10 dkg kesudió (vagy mandula, mogyoró, dió)
  • 2 ek. vegán növényi krém

Elkészítés: A hozzávalókat egy késes aprítóba tesszük, kivéve a növényi krémet. Először a száraz alapanyagokat dolgozzuk össze, majd mehet hozzá a 2 evőkanál vegán növényi krém is. Az így kapott masszából diónagyságú golyókat formázunk és min. fél órára a hűtőbe tesszük. Az idő letelte után már fogyasztható is.