A gyógynövények jótékony hatása szervezetünkre közismert. Ugyanakkor van néhány, amely kifejezetten képes lassítani szervezetünk öregedését. Természetesen. ha önpusztító életvitelt folytatunk akkor néhány gyógynövény nem lesz elegendő.

Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás. Ha tehetjük akkor kerüljük a mindenféle feldolgozott élelmiszer fogyasztását és válasszuk helyettük a friss és nyers zöldségek/gyümölcsök fogyasztását. Aztán jöhet kiegészítésnek a gyógynövény!

A szellemi frissességért elsősorban a páfrányfenyő – vagy közismertebb nevén: ginko biloba – ügyelhet. Ugyanis képes javítani az agyi vétellátás, és hogyha valaki szellemileg friss akkor fizikálisan is fittebbnek érezheti magát.

A kamilla elsősorban nyugtató hatással bír, ugyanakkor a szervezetben lévő gyulladások kezelésére is alkalmas, így könnyedén segíthet kezelni az ízületi panaszokkal rendelkezőket is. A panaszok megszűnésével tapasztalható a friss, üde érzet. Fontos azonban, hogy kismamáknak a fogyasztása abszolút nem javasolt, hiszen a magzat életét kockáztathatja.

A borsmenta magas antioxidáns tartalma révén képes csökkenteni a szív-, érrendszeri és bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Számtalan formában kapható, lehet kapszula vagy akár tea formájában is fogyasztani.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem csodaszerekről van szó és nem oldanak meg minden problémát, hogyha a fogyasztója nem foglalkozik egészségével rendszeresen.