A káposztalé fogyasztása nem egy újkeletű dolog. Már nagyszüleink is előszeretettel fogyasztották és ismerték gyógyhatásait. Számtalan vitamint tartalmaz, tökéletesen méregtelenít és megerősíti immunrendszerünket is.
A káposztalé serkenti a szervezetben a méreganyagok eltávolítását, így számos betegséget meg lehet előzni. Továbbá a tejsav tartalma miatt méregteleníti a vastagbelet is és enyhíti az emésztési problémákat.
Gyulladáscsökkentő hatással is bír, így képes redukálni az ízületi betegségek kialakulásának kockázatát.
Egy japán kutatás is alátámasztotta, hogy valóban képes csökkenteni a koleszterinszintet a rendszeres fogyasztása.
A mellrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Egy kutatás szerint, ha heti 5 alkalommal fogyasztanának a nők savanyúkáposztát akkor akár 70%-al is redukálódhatna a kialakulásának veszélye.
Megtalálható benne magnézium, kálium, kalcium és egyéb tápanyagok. Továbbá A-, E-, C-, K– és D–vitaminok.