Szinte minden kertesház kertjében találhatunk kövirózsát. Igen díszes örökzöld, ami nem igényel nagyobb gondozást. Ugyanakkor számos jótékony hatást válthat ki szervezetünkből akár külsőleg vagy belsősleg alkalmazzuk.

A leveléből kipréselhető zselét előszeretettel használják gyulladások csökkentésére és sebek összehúzására. Plusz pozitív tulajdonsága, hogy hűsítő érzetet kelt.

A hűsítű hatása miatt alkalmazható még rovatcsípések, övsömör, vágott sebek, égési sérülések, ajakherpesz, futószemölcs vagy akár szájüregi fertőzések kezelésére is.

Fülbe csepegtetve képes rövid idő alatt enyhíteni a középfülgyulladás okozta fájdalmakat. De ha levelét leforrázva teaként fogyasztjuk a torokgyulladásra is gyógyírt jelenthet.

Szoptatós anyák figyelem! Ha mellbimbónk már nem bírja és szenvedünk a kirepedezett felület miatt akkor irány a kert, szedjünk néhány kövirózsát és nedvével kezeljük az érintett területet. De alkalmazható még aranyérre is.

Mind amellett, hogy baktérium és vírusölő hatása van képes a gyulladáscsökkentésre és a lázcsillapításra is, külsőleg alkalmazva fájdalomcsillapítóként is működik.

A legjobb a kövirózsában, hogy használatára nincs ellenjavallat, semmilyen mellékhatástól nem kell tartanunk!