Az eper tavasztól egészen nyár végéig szezonális gyümölcs. Talán kevesen vannak, akik nem kedvelik, de az íze mellett most hoztunk még néhány infót, hogy miért is érdemes fogyasztani és milyen jótékony hatásai vannak a szervezetünkre.

Rendszeres fogyasztása képes csökkenteni a koleszterinszintet és a benne lévő sóoldó hatása révén gyorsítja a tisztító folyamatokat a vérben, azaz vértisztító.

Az eper fogyasztását gyakran szokták javasolni hangulatingadozással küzdő embereknek, ugyanis javítja a melankóliát és segít leküzdeni a kezdeti depressziót is.

Mivel nagyon kevés kalóriát tartalmaz, ezért szinte bármennyit ehetünk bűntudat nélkül. Egyszerűen beilleszthető a diétába is. Ami plusz érv mellette, hogy eléggé eltelít, tehát nem leszünk utána egyből éhesek.

Gondoltad volna, hogy az eper alkalmas fogfehérítésre?! Nos, bizony! Heti 1-2 alkalommal egy eper szemet összetörve mossunk azzal fogat és meglepődünk, hogy milyen vakító mosolyunk lesz tőle.