Közismert a citrom a magas vitamintartalmáról és sokat fogyasztják előszeretettel megfázás esetén teába csepegtetve. Továbbá kiváló szervezetünk méregtelenítésére is!
De azt már lehet sokan nem tudják, hogy a legegészségesebb része az a héja, amit gyakran csak sütemények készítése során kerül elfogyasztásra. Kesernyés íze miatt eszünkbe sem jutna magában elfogyasztani.
A citrom leve valóban magas C-vitamin tartalommal bír, míg maga a héja kb. 10× több vitamint tartalmaz és hatékonyan távolítja el a toxinokat a szervezetből.
Citrom fogyasztásával megelőzhető az asztma kialakulása; képes helyreállítani a magas vérnyomást; felgyorsul az anyagcsere, így a fogyókúra is hatékonyabb; szabályozza a koleszterinszintet és csillapítja a megfázásos tüneteket.
Oké, rendben hogy szuper egészséges a héja, de a hosszú szállítás miatt felülete tele lehet mérgekkel és vegyszerekkel a tartósítás miatt. Ezért nagyon fontos, hogy fagyasztás előtt kellőképpen tisztítsuk meg.
Tisztítás: Mindenféle felhasználás előtt mossuk meg alaposan mosogatószerrel, öblítsük le és min. félórát áztassuk almaecetben.
Ha megvolt a tisztítás töröljük szárazra és mehet is a fagyasztóba. Fagyasztás után reszeljük le az egész citromot és ahogy kedvünk tartja mehet turmixba, teába, süteménybe vagy ételekhez. Így nem kell tartanunk a keserű ízélménytől, de még is hozzájuttatjuk szervezetünket az értékes tápanyagokhoz és vitaminokhoz.