A gyógyfürdő hallatán sokan úgy gondolhatják, hogy az nyugdíjasoknak való program. Viszont ez tévhit, ugyanis számos olyan jótékony hatása van, amely sok fiatal szervezet számára is szükséges lehet. Mindamellett, hogy a világ által ránk rótt teher alól is képes mentesíteni minket, ami nem más min a gravitáció.

Csak, hogy biztosan eloszlassuk a hiedelmeket, hogy a gyógyvizek nem csupán időseknek javallott, hiszen a meddőség kezelésében is fontos szerepet játszanak. Mivel vérbőséget okoznak, csökkentik az alhasiszervekben lévő esetleges gyulladásokat és serkentik a női nemiszervek működését.

Ugyanakkor gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásukat is képes kifejteni. Gyógyvízben áztatva magunkat a bőrünkön keresztül képesek felszívódni az ásványianyagok, így a vérkeringésünkben és a nyirokrendszerünkben képesek kifejteni jótékony hatásaikat. Illetve a jódos, sós fürdők pedig a legalkalmasabbak bizonyos bőrbetegségek kezelésére.

Akik legalább havi rendszerességgel járnak gyógyfürdőbe máris rengeteget tettek az egészségükért. Ugyanis kutatások kimutatták, hogy a rendszeres termálfürdők használata képes kordában tartani a vérnyomást és megakadályozni a magasvérnyomás kialakulását.