A tojás fogyasztását megoszló véleményekkel tartják számon. Joggal nevezhető tökéletes élelmiszernek, amely minden étrendbe beilleszthető, hiszen teljesértékű fehérjeforrás. Számos értékes tápanyagot tartalmaz, ennek ellenére mégis sokan inkább kerülik vagy redukálják a fogyasztását.

A tojás – bizonyos tanulmányok szerint – a szívbetegségek kialakulásához vezethet, ezért sokan inkább mellőzik a fogyasztását. Mivel magas a koleszterin tartalma jogosan gondolhatjuk, hogy egészségünkre kárt jelenthet.

A sárgája 185 mg koleszterint tartalmaz, ami több mint a fele az Egyesült államokban meghatározott napi mennyiségnek. Ajánlottan egy nap 300 mg vihető be szervezetünkbe.

Sokszor a koleszterin hallatán egyből negatív érzetünk támadhat, hiszen az nem jelent jót, hogyha magas. Viszont a szervezetünk előállítja és az étkezéssel csupán csak plusz mennyiséget viszünk be. Koleszterinre van szükség a tesztoszteron, az ösztrogén és a D-vitamin előállításához.

A tojás fogyasztásával megvédhetjük magunkat az Alzheimer-kór kialakulásától, javulhat a látásunk és csökken a szembetegségek kialakulásának rizikója is. Továbbá erősíti immunrendszerünket és a fogyókúrába is tökéletesen illik, mivel eltelít.

Hajpakolásként pedig csodákat képes tenni a hajjal, mindazok mellett, hogy könnyen elérhető és megfizethető!