Talán nem mindennapi gyümölcsnek nevezhető a pomelo, ugyanakkor egyre inkább fordul elő a magyar konyhákban is. Kevesen tudják, hogy mennyi jótékony hatása van szervezetünkre, ezért most hoztunk néhány érvet a fogyasztása mellett.

Mint minden citrusféle, így a pomelo is, magas rosttartalma miatt hozzájárul a bél megfelelő mozgásához és segít megelőzni az aranyér kialakulását.

Magas C- vitamin tartalma miatt segíti az artériák rugalmasságának visszaállítását és képes azokat megtisztítani a káros anyagoktól. Lassíthatja az öregedési folyamatokat és csökkenti a stresszt. Megakadályozza a húgyúti fertőzések kialakulását, gyorsítja a sebgyógyulást.

Ha ezek nem lennének elegek még fogazatunkért is tehetünk fogyasztásával, hiszen erősíti az ínyt és a fogazatot is egyaránt.

Fogyasztásánál érdemes figyelembe venni a gyümölcs héjának színét: minél sárgább annál érettebb. Illetve pucolása során nem elegendő csupán a héját eltávolítani, hanem gyümölcshúsról a fehér hártyás részt is le kell szedni, így nem lesz kesernyés íze.