Veséink folyamatosan méregteleníti szervezetünket, hisz ez a dolga. De nem jeleni azt, hogy mi ne tudnánk támogatni ebben a munkában. Veséink vérünkből szűrik ki a már nem használt anyagokat, salakanyagokat, amelyeket vizelet formájában ürítünk ki.

Elsősorban a megfelelő folyadékbevitellel tudjuk támogatni veséink megfelelő működését. Ugyanis, ha nem figyelünk az elegendő vízfogyasztásunkra akkor lassul a vérkeringés és sűrűbbé válik. Így sokkal nehezebb munkája lesz, nehezebben és kevesebb káros anyagot tud majd kiszűrni. Ennek akár egészségügyi következményei is lehetnek, mint pl. a vesekő.

Veséinket támogathatjuk gyógynövényekkel is, különösen ha már problémákkal is küszködünk. Segítségünkre lehet a nyírfalevél, amely antibakteriális és fertőtlenítő hatású, így könnyedén küzd meg vese- és hólyagbántalmakkal.

A mezei zsurló úgy hat, mint egy természetes vízhajtó és nem csupán a vesék, de a húgyutak egészségét is szolgálja. Mintha átmosná a vesét, kiválóan alkalmazható vesekő és vesehomok esetén.

A közönséges boróka kiváló a veseproblémák megelőzésében. Képes megakadályozni a vesekőképződést vagy kimosni a vesehomokot, ugyanakkor a kialakult vesegyulladásoknál tilos alkalmazni.