Bio Város Egyesület legfrissebbek

Gyomirtó házilag

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk szabadban, akik megtehetik saját […]

Élelmiszerek, amik csökkentik a puffadást

Sokan küzdenek a puffadással, amit okozhat ételintolerancia, emésztési zavarok […]

Diéták, amiket jobb elkerülni

Tavasszal – vagy inkább már az évkezdéssel – mindenkinek egy célja lesz, hogy […]

Csodás szervünk a máj!

Májunk nap mint nap dolgozik azon, hogy megszűrje szervezetünkből a […]

Almaecetes lábfürdő

Az almaecet jótékony hatásai már mondhatni, hogy napjainkban közismertek. […]

Air fryer tisztítása

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a forrólevegő sütők vagy […]

A tévé nézés hizlal!

Mindenkivel előfordult már – akinek van televízió az otthonában – hogy esti […]

Eper

Az eper tavasztól egészen nyár végéig szezonális gyümölcs. Talán kevesen […]

Szolárium VS várandósság

A terhesség alatt is szeretne minden nő csinos, szép és ápolt lenni. Ennek […]

Sajt az új probiotikum

Nem meglepő, hogyha valaki rendszeresen fogyaszt élő kultúrás élelmiszereket – […]

Biove közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe a környezet- és állatvédelem iránt érdeklődőket is.

Mózes
Mózes

A Mózes egy bibliai férfinév, feltehetően egyiptomi eredetű, a mosze (-mosis) vagy a mesz (mses) […]

Botond
Botond

Botond régi magyar személynév. Jelentése: buzogányos harcos. Rendkívül gyakori férfinév.

20 C
Pécs

Életmód magazin

Környezettudatos életforma

Élelmiszer

Korábbi cikkünkben már olvashattunk a házilag készült növényi italokról, illetve jótékony hatásairól. Most hoztunk még néhány receptet, amelyet könnyedén elkészíthetünk szintén mi magunk is. Mandulatej Korábbi receptjeink igen pénztárcabarát módon voltak elkészíthetőek, bá...
Az egyre inkább modernizáló világban divattá vált a vegán étrend követése. De számtalan egészségünkre hasznos előnye lehet, hogyha vegán étrendet követünk, vagy legalább néhány étkezési szokást becsempészünk az életünkbe. Az egyik jótékony tulajdonsága a növényi italok fogyas...
Lehet sokan már találkoztunk a fine dining kifejezéssel, de tény és való, hogy nem minden vasárnapi családi ebédet töltünk el ilyesfajta ételek fogyasztásával és hasonló környezetben sem. Hogy mi is az a fine dining? Első pillantásra egy ilyen étkezés során a tányérunktól ...
A zero waste mentalitás napról napra nagyobb teret kap, ezért mutatunk egy zero waste hagymakrémreceptet. Bele sem gondolunk, hogy mennyi időt és hulladékot spórolhatunk meg a konyhában, ha előre dolgozunk és elkészítjük magunknak ezt a receptet. Amellett, hogy időtakarékos m...
Fontos odafigyelnünk arra, hogy a táplálkozásunk kiegyensúlyozott és teljesértékű legyen, hiszen egészségünket nagyban befolyásolja. A gabonafogyasztás hozzájárulhat vitalitásunk megőrzésében ugyanis a teljeskiőrlésű gabonák nagy mértékben tartalmaznak ásványi anyagokat, rostoka...
A quinoa ma már sokkal inkább elterjedt konyháinkban, mint 5-10 évvel ezelőtt. Ennek egyik oka, hogy számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amely egészségünket megőrzi. Értékes tápanyagokat rejt magában, mint például a magnézium, kalcium, kálium, vas és cink. Megtalálhat...
A kurkuma a világon az egyik legismertebb és elterjedtebb gyógynövény, amit Indiából hoztak be kereskedők először az ókori Görögországba. A sárga gyömbér néven is ismert növényt Ázsiában előszeretettel használják fűszerezés céljából a konyhában, de az ősi indiai orvoslás egyik a...
Melyek is azok a keresztesvirágú zöldségek? Brokkoli, karfiol, bimbós kel, káposzta. Nem véletlen, hogy szinte minden egészségügyi szakember ajánlja ezeknek a zöldségeknek a napi rendszerességű fogyasztását, hiszen tele vannak hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagok...
A fermentálás – más néven erjesztés – egyre inkább elterjedtebb, vagy inkább visszatérő tartósítási módszer. Egyfajta savanyítási folyamatot foglal magában. Erjeszteni szinte bármit lehet, de legfőképpen zöldségeket és gyümölcsöket szoktak. A fermentálás során lényegében a zö...
A legjobb lekvárt nagyanyáink tudják csinálni. Mivel az ő idejükben nem volt még túltolva a fogyasztói piac mindenféle hiper-szuper tartósítószerekkel, ezért a kertből szedett vegyszermentes gyümölcsből készülhetett a lekvár télire. Mi is egy tartósítószer mentes, egyszerű recep...