A zero waste mentalitás napról napra nagyobb teret kap, ezért mutatunk egy zero waste hagymakrémreceptet.

Bele sem gondolunk, hogy mennyi időt és hulladékot spórolhatunk meg a konyhában, ha előre dolgozunk és elkészítjük magunknak ezt a receptet. Amellett, hogy időtakarékos még pénztárcabarát is, hiszen nem a boltban előre elkészített változatot használjuk, amit horribilis áron lehet megvásárolni. Ha egyszer elkészítünk belőle egy nagyobb adagot, akkor nem kell a hagymapucolás miatt aggódnunk és időt pazarolnunk.

Hozzávalók

  • 1 kg megpucolt vöröshagyma
  • 20 dkg só
  • ½ kávéskanál citromsav

Elkészítés

A vöröshagymákat megpucoljuk majd megtisztítjuk és torzsáját eltávolítjuk – ha van otthon komposztunk, akkor nyugodtan beledobhatunk.

A megtisztított hagymákat negyedekbe, de érdemes akár nyolcadokba is feldarabolni, majd turmixgép vagy aprítógép segítségével pépes állagura mixeljük. A kapott krémhez adjuk hozzá a kimért sót és citromsavat, alaposan keverjük össze és a már mehet is a befőttesüvegbe. Az üvegeket használat előtt fontos jól megtisztítani, kifertőtleníteni!

Más tartósítóra a só kívül nem is lesz szükség, kevesebbet semmiképp nem rakjunk, hiszen akkor hamar megfog romlani. Így ha főzéshez használjuk akkor érdemes szemelőt tartani a magas sótartalmat.

Pofonegyszerű és gyors az elkészítése, egy próbát mindenképp megér!