Bio Város Egyesület legfrissebbek

Hogy maradjon friss a banán?

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a boltban megvásárolt banán még zöld […]

Gyomirtó házilag

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk szabadban, akik megtehetik saját […]

Élelmiszerek, amik csökkentik a puffadást

Sokan küzdenek a puffadással, amit okozhat ételintolerancia, emésztési zavarok […]

Diéták, amiket jobb elkerülni

Tavasszal – vagy inkább már az évkezdéssel – mindenkinek egy célja lesz, hogy […]

Csodás szervünk a máj!

Májunk nap mint nap dolgozik azon, hogy megszűrje szervezetünkből a […]

Almaecetes lábfürdő

Az almaecet jótékony hatásai már mondhatni, hogy napjainkban közismertek. […]

Air fryer tisztítása

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a forrólevegő sütők vagy […]

A tévé nézés hizlal!

Mindenkivel előfordult már – akinek van televízió az otthonában – hogy esti […]

Eper

Az eper tavasztól egészen nyár végéig szezonális gyümölcs. Talán kevesen […]

Szolárium VS várandósság

A terhesség alatt is szeretne minden nő csinos, szép és ápolt lenni. Ennek […]

Biove közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe a környezet- és állatvédelem iránt érdeklődőket is.

Ivó
Ivó

A germán eredetű Ivó férfinév jelentése tiszafa, a szláv nyelvekben az Iván beceneve. Női névpárja […]

Milán
Milán

Milán szláv eredetű név. Jelentése: kedves. Rendkívül gyakori férfinév.

21 C
Pécs

Életmód magazin

Környezettudatos életforma

Élelmiszer

Közismert a citrom a magas vitamintartalmáról és sokat fogyasztják előszeretettel megfázás esetén teába csepegtetve. Továbbá kiváló szervezetünk méregtelenítésére is! De azt már lehet sokan nem tudják, hogy a legegészségesebb része az a héja, amit gyakran csak sütemények kész...
A tojás fogyasztását megoszló véleményekkel tartják számon. Joggal nevezhető tökéletes élelmiszernek, amely minden étrendbe beilleszthető, hiszen teljesértékű fehérjeforrás. Számos értékes tápanyagot tartalmaz, ennek ellenére mégis sokan inkább kerülik vagy redukálják a fogyaszt...
A magyar háztartások számottevő részében kristálycukrot használnak édesítésre. A kristálycukor egy egyszerű szénhidrát, amely cukorrépából készül. Míg a cukorrépa nyersen 20% cukrot, addig a kristálycukor közel 95% cukrot tartalmaz. Édes méregnek is nevezik a cukrot, ugyanis ...
A mai rohanó világban egyre több pár sikertelenül éli meg a gyermeknemzés kísérleteket. Ez adódhat több okból. túl sok tényezőnek kell összhangban lennie ahhoz, hogy egy kis élet megfoganjon. Ha szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb kezükben foghassuk utód...
Jelenleg az egyik legszezonálisabb növény a sütőtök. Egyre inkább terjed el trendként lakásdekorok formájában, de mi szeretnénk felhívni rá a figyelmet. Nem csupán otthonunkat teheti hangulatosabbá egy-egy tökdekor, hanem egészségünket is formálhatja, ha fogyasztjuk a piacon kap...
A mazsoláról megoszló a vélemények száma. Sokan szeretik, de sokan még a gondolatától is rosszul lesznek. A mazsola a szőlő szárításával, aszalásával állítják elő. Magas a cukor és kalória tartalma, de mindezek ellenére alacsony a glikémiás indexe. Továbbá nem tartalmaz koleszte...
Akinek fontos az egészség megőrzése annak fontos a helyes táplálkozás is. Egy nem mindennapi és igen drága zöldségfajtát szeretnénk ismertetni, a lila édesburgonyát. Hazánkban talán még annyira nem terjedt el, de érdemes felhívni rá a figyelmet. Édesburgonya hallattán először...
Hazánk egyik legelterjedtebb szeszes itala a pálinka. Tiszta gyümölcsből, lepárlással készül. A paraszti élet egy velejárója. Nade, nem is gondolnánk, hogy valóban milyen jótékonyan hathat szervezetünkre. Természetesen, fontos, hogy ez az írás nem támogatja a mértéktelen alko...
Minden évszaknak meg van a kulináris élvezete, nyáron a rengeteg gyümölcs és zöldség ezerféleképpen felhasználható, tartósítható. Most egy isteni receptet hoztunk, amely könnyű reggeli vacsora, vagy csak szimplán nassolni való ötletnek bármikor szuper lehet. Ez az erdélyi zakusz...
A laktózérzékenység egy gyógyíthatatlan állapot, amellyel hazánkban is nagyon sokan szenvednek. Azonban a vele járó kellemetlen tünetek enyhíthetőek a táplálkozás megreformálásával. A laktózérzékenység lényegében enzim hiányában alakul ki, méghozzá olyan enzimek hiányoznak a ...