Bio Város Egyesület legfrissebbek

Almaecetes lábfürdő

Az almaecet jótékony hatásai már mondhatni, hogy napjainkban közismertek. […]

Air fryer tisztítása

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a forrólevegő sütők vagy […]

A tévé nézés hizlal!

Mindenkivel előfordult már – akinek van televízió az otthonában – hogy esti […]

Eper

Az eper tavasztól egészen nyár végéig szezonális gyümölcs. Talán kevesen […]

Szolárium VS várandósság

A terhesség alatt is szeretne minden nő csinos, szép és ápolt lenni. Ennek […]

Sajt az új probiotikum

Nem meglepő, hogyha valaki rendszeresen fogyaszt élő kultúrás élelmiszereket – […]

Nassolni cukor nélkül is lehet!

A túlzott cukorfogyasztás akár a függőséget is okozhat. Ráadásul olyan […]

Lyukacsos háló a mikró ajtaján

Szinte minden háztartásban megtalálható ez a konyhai eszköz, a mikró. […]

Kényelmetlen tamponhasználat

Egy nő ciklusa minden alkalommal eltérő, ugyanakkor egy mindig a szokásos […]

IKÉ. Te hallottál már róla?

Az IKÉ nem jelent mást, mint időben korlátozott étkezés. Ha diétába kezdünk […]

Biove közösség

Szeretettel várjuk közösségünkbe a környezet- és állatvédelem iránt érdeklődőket is.

Mihály
Mihály

Mihály héber eredetű név. Jelentése: az Istenhez hasonló. Gyakori férfinév.

16 C
Pécs

Életmód magazin

Környezettudatos életforma

Élelmiszer

A cékla, répa és az alma leve összekeverve egy olyan csoda italt képez, amely egészségünkre csakis pozitívan hathat. A hagyományos kínai orvoslásban ezt a hármast már alkalmazzák a tüdőrák gyógyítására. Bizonyított, hogy ez az ital képes megakadályozni bizonyos tumorsejtek kiala...
Egy burokékokkal teli, valamilyen gyümölcsös ízesítésű ital üdítő hatású lehet. Nem véletlen nevezik „üdítőnek” ezeket a cukros és mesterséges módon színezett italokat. Átmenetileg valóban úgy érezheti magát az ember, mintha felfrissült volna, viszont hosszútávon nem hat jól az ...
A magyar konyhákban népszerű tárkony, mint fűszer. De a „fűszer” szó nem elég méltányos egy ilyen fűszernövényre. Sokkal több jótékony hatással bír, mint azt sejtenénk. Nem is gondolnánk, hogy már az ókori görögök is alkalmazták orvoslásra. Már akkoriban a tárkony rágásával enyh...
A minőségi élelmiszerek fogyasztása nagyban hozzá tud járulni egészségünk megőrzéséhez. Egy egzotikus gyümölcs pedig még a szemeinket is képes elkápráztatni. Ilyen a sárkánygyümölcs is. Roppant érdekes és színes megjelenésű gyümölcs, amely egészségünkre is pozitív hatással bír. ...
Talán nem mindennapi gyümölcsnek nevezhető a pomelo, ugyanakkor egyre inkább fordul elő a magyar konyhákban is. Kevesen tudják, hogy mennyi jótékony hatása van szervezetünkre, ezért most hoztunk néhány érvet a fogyasztása mellett. Mint minden citrusféle, így a pomelo is, maga...
A káposztalé fogyasztása nem egy újkeletű dolog. Már nagyszüleink is előszeretettel fogyasztották és ismerték gyógyhatásait. Számtalan vitamint tartalmaz, tökéletesen méregtelenít és megerősíti immunrendszerünket is. A káposztalé serkenti a szervezetben a méreganyagok eltávol...
A fokhagymapor a dehidratált fokhagyma őrölt változata. Számos előnye van a friss fokhagymával szemben és a legjobb, hogy mi magunk is elkészíthetjük otthon. Rendszeres fogyasztással a fokhagymapor képes kordában tartani a koleszterinszintet, csökkenti a stresszt szervezetünk...
Közismert a citrom a magas vitamintartalmáról és sokat fogyasztják előszeretettel megfázás esetén teába csepegtetve. Továbbá kiváló szervezetünk méregtelenítésére is! De azt már lehet sokan nem tudják, hogy a legegészségesebb része az a héja, amit gyakran csak sütemények kész...
A tojás fogyasztását megoszló véleményekkel tartják számon. Joggal nevezhető tökéletes élelmiszernek, amely minden étrendbe beilleszthető, hiszen teljesértékű fehérjeforrás. Számos értékes tápanyagot tartalmaz, ennek ellenére mégis sokan inkább kerülik vagy redukálják a fogyaszt...
A magyar háztartások számottevő részében kristálycukrot használnak édesítésre. A kristálycukor egy egyszerű szénhidrát, amely cukorrépából készül. Míg a cukorrépa nyersen 20% cukrot, addig a kristálycukor közel 95% cukrot tartalmaz. Édes méregnek is nevezik a cukrot, ugyanis ...