Hazánk egyik legelterjedtebb szeszes itala a pálinka. Tiszta gyümölcsből, lepárlással készül. A paraszti élet egy velejárója. Nade, nem is gondolnánk, hogy valóban milyen jótékonyan hathat szervezetünkre.

Természetesen, fontos, hogy ez az írás nem támogatja a mértéktelen alkohol fogyasztását és senkit nem kíván buzdítani a rendszeres pálinkafogyasztásra vagy szeszesital hatása alatt lévő munkavégzésre és járművezetésre!

Ha belecsöppennénk egy paraszti életbe akkor nem érne minket meglepetésként, hogy a reggeli mellé egy kupica pálinka is dukál. A pálinka segít megemészteni az állati eredetű zsírokat és magas alkoholtartalma miatt fertőtlenítő hatással bír.

A magyarok képesek igazi főzeteket készíteni a pálinkából mindenféle betegségekre, csak azért, hogy ne kelljen gyógyszerekhez nyúlni. Akár paprikával, mézzel, borsozva vagy csupán önmagában is fogyasztható, ha az egészségünket szeretnénk megőrizni.

Képes enyhíteni a köhögést, a rekedtséget vagy a gyomorbántalmakat. De ugyanolyan hatékonysággal bír a megfázás vagy hasmenés kezelésekor. Kiváló fájdalomcsillapító, különösen ajánlott fogfájáskor, vagy a vérnyomás csökkentésére is.

A legfontosabb, hogy a gyógyászati célra felhasznált fogyasztása a mértékletességen alapszik!