A mazsoláról megoszló a vélemények száma. Sokan szeretik, de sokan még a gondolatától is rosszul lesznek. A mazsola a szőlő szárításával, aszalásával állítják elő. Magas a cukor és kalória tartalma, de mindezek ellenére alacsony a glikémiás indexe. Továbbá nem tartalmaz koleszterint és számos tápanyagban gazdag. Ezért a fogyasztása mértékkel javasolt.

Fogyasztása képes rendszeresebb bélmozgást eredményezni, segíthet megszűntetni a székrekedést. Magas rosttartalmának köszönhetően segít megszabadítani emésztőrendszerünket a káros anyagoktól.

Mivel a mazsola káliumban és magnéziumban gazdag, ezért segít megszüntetni a savasodást. Fontos a mértékletes fogyasztása.

Ha álmatlansággal küzdünk akkor érdemes lesz mindenképp becsempészni étrendünkbe egy kis mazsolát, hiszen jelentős mennyiségű vasat tartalmaz, amely közvetlenül segíthet a vérszegénységen és az alvási problémákon.

Fogazatunk is hálás lesz egy kis mazsolától, hiszen segíti az újraásványosodást. A gazdag kalcium és bór tartalom segít fenntartani a szájhigiéniát.

Ebben a szárított gyümölcsben lévő arginin növelheti a termékenységet, hiszen csökkenti a csökkent spermamozgás tüneteit és növeli a spermiumok mozgását, így szexuális kapcsolat során növeli a fogantatás esélyét.

Viszont azért vannak hátrányai a túlzott fogyasztásnak, mint pl. a súlygyarapodás, hasmenés, cukorbetegség kialakulása vagy az allergia. Nagyon fontos, hogy magas cukor és kalória tartalma miatt tudjuk mértékkel és kellő tudatossággal fogyasztani.