Nem meglepő, hogy a napról napra gyorsuló világ nagyobb energiaigényekkel is jár. Az E-igény kielégítése egy súlyosbodó probléma, amit kielégíteni teljességgel nem lehet, de próbálva lépést tartani muszáj.

Szolnok város önkormányzata szeretné kielégíteni az energiaigényeket, ezért olyan összefogásba kezdtek az E.ON Hungária Csoporttal, amely előre lendít fenntarthatósági szempontból nézve. A városban hat helyszínen kilenc, összesen több mint 300 kW teljesítményű napelemes erőművet hoznak létre, annak a reményében, hogy olyan energiát tudnak megtermelni, amely segítségükre válhat a hatékonyabb fogyasztás javára.

Az erőművet még olyan parkolókkal is kiegészítik, amely bárki számára használható lesz, és különös előnyeit élvezheti, ha elektromos autóval közlekedik. A 15 férőhelyes, napelemmel fedett parkolóba 5 AC- és egy DC-töltőt is telepítenek, vagyis meglepő gyorsasággal tudják feltölteni e-járműveiket a szolnokiak a jövőben.

Előre lépni összefogással lehet, és ráhatással. Ha tudnak lehetőséget biztosítani egy város vagy csupán közösség fejlődésében, akkor élni kell vele és a közösséget alkotó tagoknak is egyaránt meg kell ragadni és ki kell használni a természet adta lehetőségeket.

Forrás Zöld ipar magazin 2022/2
Előző cikkTöbb milliárd ember nem tud tiszta ivóvizet inni
Következő cikkPálmaolaj