Manapság mi sem természetesebb, minthogy a rohanóvilággal lépést tudjunk tartani. Ezért nem meglepő, hogyha az újonnan piacra dobott készülékek tömkelegével vásárolnunk be, pláne ha nagy a család.

Igen ám, de az új készülékek megvásárlása olyan problémákat von maga után, mint a felhalmozás. A halmozás súlyos környezeti terhet okoz, amelyet nem vagyunk képesek felismerni és megoldani. Ennek fejében egy magyar mobilszolgáltató társulat indított egy felmérést.

Nem másról beszélünk, mint a Yettel szolgáltatóról. Országos kutatást indított annak érdekében, hogy felmérje a magyarországi háztartásokban lapuló használat alól kivont készülékek arányát. Megdöbbentő eredményekre nyitotta fel a magyar lakosság szemét, hiszen a vizsgálatban részvevők 63%-a tárol otthonában olyan készüléket, amely csak porfogóként szolgál.

Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a nem megfelelően tárolt eszközök akár még kártékonyak is lehetnek környezetünkre. Nem ismerik vagy szimplán nincs kedvük a régi, elromlott, megunt telefonjaikat szakszerűen kivonni a mindennapi életből.

A Yettel szolgáltató júliusi kampánya azt a célt szolgálja, hogy a régi, haszontalanná vált készülékeinket vigyük be a számunkra megfelelő üzletbe, hiszen a visszagyűjtés során felhívják a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. Az újrahasznosítás folyamata erre szakosodott partnerek révén valósul meg.

A természet egyensúlyáért mi felelünk, és ha éppen egy elavult telefonnal tudunk hozzájárulni, akkor miért ne tennénk?!