Már olvashattunk a Lidl által bevezetett étolaj leadási lehetőségről, amely próbálja arra ösztönözni az embereket, hogy ne okozzanak még több kárt a bolygónknak. De azt lehet kevesebben tudják már, hogy a párizsi klímaegyezménynek is igyekeznek eleget tenni, és a Lidl Magyarországot alkotó cégcsoport olyan klímacélokat állított fel magának, amely hozzájárul a globális felmelegedés mérsékléséhez. A párizsi klímaegyezmény célja az, hogy a globális felmelegedés mértéke 1,5 °C alatt maradjon.

A Lidl szeretné, hogyha 2030-ig 80%-al csökkenteni tudnák kibocsátásaikat, amelyek a működésből származnak, a 2019-es adathoz viszonyítva. Ezt alapul véve olyan célokat és intézkedéseket határozott meg a vállalat, amely segíti csökkenteni a karbonlábnyomukat a működésük során. Továbbá csökken az ellátási láncban kibocsátott CO2 mennyiség is.

Az idei (2022-es) évre meghatározott cél a karbonsemlegesség. Ennek érdekében üzleteiben és központi irodáiban január 1-jétől csakis kizárólag zöldenergiát használnak.

Példaértékű egy ilyen nagyvállalattól, hogy előre helyezi a környezetünket és cselekedeteivel próbál pozitív változásokat elérni, azért, hogy minőségibb életszínvonalat alkothassunk, mint globális közösség.