Vasárnap meghalt Jupiter, egy 14 éves amuri tigris a Covid-19 okozta tüdőgyulladásban – közölte a Columbus Állatkert és Akvárium.

Az állatkert szerint Jupitert hosszú ideig kezelték krónikus alapbetegségei miatt, ami fogékonyabbá tette a vírusra és hatásaira. A tigris volt az első állat az állatkertben, amely belehalt a Covid-19-be.

Június 22-én először arról számoltak be, hogy nem érdekelte az evés, és nehezére esett a mozgás, vonakodott felállni vagy kapcsolatba lépni a gondozóival.

„Amikor ez a következő napon folytatódott, Jupitert elaltatták vizsgálat és kezelés céljából” – közölte az állatkert.

A kezdeti vizsgálatok azt sugallták, hogy az állat fertőzésben szenved, és e szerint kapott kezelést.

„Sajnos a Jupiter nem javult ezzel a kezeléssel, és továbbra is vonakodott mozogni és enni” – közölte az állatkert.

A következő napon a tigris további kezeléseket kapott, és további diagnosztikai vizsgálatokat végeztek. Stabilnak tűnt, de egyik napról a másikra meghalt.

Jupiter 2007. július 9-én született a moszkvai állatkertben, és 2015. március 19-én érkezett meg a Columbus Állatkertbe és Akváriumba, miután egy kis időt a csehországi Dvur Kralove Állatkertben töltött – közölte a Columbus Állatkert.

A tigris kilenc kölyköt nemzett, közülük hat a Columbus állatkertben született, ami a hatóságok szerint hozzájárult „e veszélyeztetett faj jövőjéhez”.