Minden ember számára fontos az egészsége és annak védelme. Nem is gondolnánk, hogy az E- vitamin milyen csodákra képes.

Általánosítva szokták javallani a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, hiszen csökkenti a koleszterinszintet, valamint az egyik legaktívabb antioxidánsként tartják számon. Erős antioxidáns hatása révén támogatja a rákos megbetegedések megelőzését és kezelését.

Az E-vitamin javítja a látásunkat, elsősorban a középkorú rövidlátás kialakulásának kezelésére alkalmas. Továbbá a bőr öregedésére is lassító hatással bír, nem véletlen, hogy különböző kozmetikumokban találhatunk E-vitamint, hiszen nyugtat és hidratál is egyaránt.

Ha szívbetegséggel vagy magas vérnyomással küzdünk és még nincs beiktatva a rendszeres E-vitamin fogyasztás a napi rutinunkba akkor mielőbb pótoljuk azt. Mivel segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett ödémáktól ezért az imént említett betegségekre rendkívül jó hatással bír.

Ha tehetjük akkor próbáljunk meg természetes módon hozzájutni az E-vitaminhoz, hiszen a szintetikus anyag koránt sem biztosít olyan hatást, mintha természetes formából juttatnánk szervezetünket hozzá.

Hogy juthatunk természetes módon hozzá?

Legnagyobb mennyiségben elsősorban a finomítatlan növényi olajokból, mint pl.: napraforgó-, szőlő- vagy a lenmagolaj. Ebből az következik, hogy az olajos magvak is bővelkednek E-vitaminban, mint pl.: mandula, mogyoró, dió vagy akár a kesudió.

Ha inkább zöldség formájában fogyasztanánk akkor helyezzük előtérbe az avokádó, paradicsom, spárga, spenót vagy a brokkoli fogyasztását a mindennapokban.