Az egészségünk megtartása érdekében fontos figyelnünk a megfelelő táplálék-, folyadék- és vitaminbevitelre nap mint nap. Ahhoz, hogy mindennap úgy tudjunk teljesíteni az életben, hogy ne menjen az egészségünk rovására fontos a stresszhelyzeteket kerülni vagy megfelelőképpen kezelni. Nem is gondolnánk, de a búzacsíra nagy mértékben hatással van az idegrendszerünk megfelelő működéséért.

A búzacsíra abszolút superfood-nak számít, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, fehérjében és rostokban egyaránt. Az is szuper benne, hogy bárki hozzájuthat, hiszen könnyedén csíráztathatunk búzamagot akár otthonunkban is.

Fontos ismernünk azt a tényt, hogy az egészséget támogató hatóanyagok nem kifejezetten a búzában vannak, hanem magában a csírában. Szóval nem elég, hogyha csupán fehér liszt formájában juttatjuk szervezetünket hozzá.

Hogyan oldja a stresszt?

A búzacsíra hatására megnyugszik az idegrendszer, ezáltal csökken a stresszérzet és az izomgörcsök is enyhülnek. Mindezek mellett élénkítő tulajdonsággal is bír, amely fizikálisan és szellemileg is hat ránk. Ennek köszönhetően oldódik a feszültség és segít pozitív mivoltunkat visszaállítani.

Ha szeretnénk akkor mi magunk is könnyedén elő tudunk állítani csírát. Nem kell mást tennünk csupán a bio búzamagot beáztatni néhányórára, majd egy gézlapot vízbe áztatva fedjük le őket vele és helyezzük egy üvegtálba. Naponta egyszer locsoljuk meg, de fontos, hogy a magok ne álljanak a vízben! Hogyha világos, napos helyen nevelgetjük őket akkor akár már egy hét alatt is leszedhetőek, és nem szükséges boltban megvásárolni.

Előző cikkAz ősz legjobb gyümölcse: a szilva
Következő cikkÍme a gyömbérolaj jótékony hatásai