Az elmúlt években egészségünk fenntartása nagy szerepet kapott, különösen az egészséges táplálkozás. Most hoztunk egy olyan jolly joker alapanyagot, amelyet a konyha mellett egészégügyi célzattal is fel tudunk használni, az almaecet.

Az almaecetről kevesen tudják mennyire jótékony hatással bír szervezetünkre és ami a legjobb benne még, hogy bárki számára elérhető, hiszen kedvező az ára. Nade mire is jó az almaecet?

Az almaecet rendszeres fogyasztása segít megszüntetni az emésztési zavarokat, elsősorban a székrekedést és a puffadást. Továbbá a zsírsejtek lebontásával még a fogyást is elősegíti, különösen a kritikus helyeken, mint a has. A lényeg az, hogy napi rendszerességgel fogyasszuk.

Az almaecet tökéletesen működik – sőt annak is tekintik – probiotikumként is. Hiszen támogatja a bélflórát felépítő probiotikus baktériumok szaporodását is. Ezzel ugyancsak hozzájárul az emésztés megfelelő működéséhez, hiszen ezek a baktériumok leginkább emésztőenzimeket termelnek.

Torokfáját és fejfájás esetén is fogyasztható, hiszen ezen panaszokra is kiválóan képes reagálni. Sőt, fertőzés miatt kialakuló fájdalmakra is javallott a fogyasztása.

A fogyasztás mellett érdemes szépészeti céllal is kipróbálni az almaecetet, mint valamiféle tonikot. Hiszen az arcunkat vagy bőrünket áttörölve vele eltűnteti a pattanásokat vagy akár a szemölcsöket is.

Az almaecetet nem szabad töményen fogyasztani, hiszen túl savas. Érdemes étkezések után 1 evőkanál ecetet kb. 2 pohár vízzel vegyíteni, majd elfogyasztani.