Ha turmix akkor biztos mindenkinek elsősorban a gyümölcsből készült változat jut eszébe. De tápláló és ízletes turmixot készíthetünk zöldségekből is. A tavasz beköszöntésével fontos szervezetünk immunitását megőrizni és szinten tartani, hiszen ebben az időszakban gyakoribbak a megbetegedések.

Átlagosan egy nőnek napi 2,5 csésze zöldségre, míg egy férfinek 3 csészére van szüksége ahhoz, hogy a napi rost-, vitamin- és ásványianyag forrásait biztosítsák.

3 zöldséges zöldségturmix:

Nem kell mást tenni csupán a turmixba bedobálni az alapanyagokat és összemixelni.

Hozzávalók:

  • 1 csésze víz
  • 35 g vaníliás fehérjepor
  • 1 csésze bébispenót
  • 1 zellerszár
  • 1/4 csésze uborka
  • 1/2 közepes zöldalma
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csésze jég

A zöldségek biztosítják a vitaminokat és ásványianyagokat, az alma az édességet, valamint a fehérje tartja kordában az étvágyat.

A zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, de mellette rengeteg rostot és vitamint, ami még jó bennük, hogy koleszterinmentesek. Önmagában azonban egyetlen zöldség sem képes kielégíteni a táplálkozási szükségleteket, de ha változatosan fogyasztjuk, akkor segíthet kiegyensúlyozottá tenni szervezetünk egészséges működését.