Sokan nem hallottak még erről a vegyületről, de biztosak lehetünk benne, hogy már mindenki fogyasztotta. Különösen azok, akik a franciákhoz hasonlóan imádják a vörösbort, vagy csupán kedvelik a vörös szőlőt.

Azonban önmagában 1-1 pohár bor nem juttat elegendő mennyiségű rezveratrolt a szervezetünkbe, és az sem jelent megoldást, hogyha több alkoholt fogyasztunk vörösbor formájában, hiszen az komoly megbetegedéseket vonhat maga után. Viszont a szőlő természetes formában való fogyasztása már eredményes lehet. Nem kell kilószámra enni, hiszen magas cukortartalma miatt a hizlaló gyümölcsök közé tartozik, de néhány szem már elegendő lehet megfelelő mennyiség bejuttatásához.

Miért is kell a rezveratrol?

Magas antioxidáns-tartalma és a szabadgyökök megkötése miatt hatékonyan száll szembe számos megbetegedéssel, köztük a daganatos, degeneratív elváltozásokkal és gyulladásokkal. Továbbá a szív- és érrendszer kimagasló támogatója lehet szervezetünknek.

A bőrre gyakorolt hatása is rendkívül pozitív, hiszen gátolja a melanóma növekedését, és lassítja az öregedési folyamatokat. Ráadásul elősegíti a probiotikus bélflórák szaporodását, így támogatva azok megfelelő működését.

Hatásmechanizmusát tekintve megakadályozza a rákos sejtek glükózfelvételét, vagyis azok a megfelelő táplálék hiányában elpusztulnak. Gyakorta alkalmazzák a tüdő- és vastagbélrák megelőzésében, illetve az öregedés lelassításában.