Egy nő legnagyobb kihívása, hogy mindig úgy fessen, mintha gondok nélkül született volna a világra és semmi nehézség nem nyomja a vállait. Sok hölgy titkos fegyvere a smink. Egy jól megválasztott korrektor úgy tűnteti el a designer táskákat a szemek alól, mintha nem is este 11-ig vasaltuk volna a ruhákat és még utána a lakásból is élhető teret varázsoltunk volna.

Igen ám, a jól megválasztott smink aranyat ér, de azért, hogy bőrünk továbbra is hasznát vehesse a kis külső segítségnek fontos a nap végén megtisztítani tőle arcunkat. Hiszen a fennmaradó makeup eltömítve pórusainkat pattanások növekedését okozhatja, illetve felgyorsíthatja a ráncosodás folyamatát – nyilván ez a veszély nem a tizenéveseket fenyegeti.

A sminkeltávolításhoz biztos vagyok benne, hogy minden nőnek meg van a már jólbevált, drogériában, horroráron kapható remover-e. De ha szeretnénk tenni bőrünkért és környezetünkért akkor nézzünk körbe a konyhába is.

Kevesen tudják, de a hidegen sajtolt olajok alkalmasak és ráadásul hatékonyan távolítják el akár még a vízállósminkeket is. Ezek az olajok kímélően távolítják el a sminket és a szennyeződéseket, illetve nincs bennük semmi olyan anyag, amely irritációt válthatna ki bőrünkből. Természetes, olcsó és környezetbarát megoldás lehet a mindennapokban.

Az egyik ilyen hidegen sajtolt olaj az extraszűz olívaolaj, szinte biztosak lehetünk, hogy a saláták mellett az arcápolási rutinunkhoz is passzolni fog. De alkalmas még a szőlőmag- vagy a ricinusolaj, utóbbi serkenti a szempillák és a szemöldök növekedését. Vagyis ha épp műszempilla eltávolítás után vagyunk, akkor érdemes kipróbálni napi rendszerességgel.
Zsírosodó bőrre pedig a legalkalmasabb az avokádó- és a mandulaolaj.

Az olajok használata semmiben sem különbözik a makeup remover-ekétől. A megszokott módon, kevés olajat a sminklemosó korongra helyezve át kell törölni vele az arcunkat, így eltávolítva a sminket róla. Fontos, hogy a szemkörnyékére mindenképp egy olyan korongot használ, ami még nem érintkezett az arcoddal! A sminkeltávolítás után pedig langyos vízzel öblítsd le az arcod és végezetül töröld szárazra.

Ezek az olajok nem csak a makeup eltávolítására alkalmasak, hanem a bőr ápolására is. Ránctalanít és hozzájárul a bőrünk egészséges kinézetéhez is. Ha natúr arca használod, akkor is csak jót teszel vele bőrödnek. A környezetünkről nem is beszélve…

Előző cikkLeendő anyák, figyelem! A környezetszennyezés befolyásolhatja a baba nemét!
Következő cikkAz ősz legjobb gyümölcse: a szilva