Ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a matcha latte és nem véletlen. Hiszen a matcha latte alapja a japánok által már évszázadok óta ismert matcha tea, amelynek számtalan egészségvédő hatása van.

A matcha teát nem szokványos módon termesztik: a levek begyűjtése előtt az ültetvény árnyékosítják, így a teacserjék lassabban fejlődnek – ennek köszönhető a sötétzöld szín. Szüret után a leveleket átgőzölik és megszárítják, majd porrá őrlik.

A matcha tea az egyik legjobb természetes méregtelenítő, hiszen fokozza az emésztést, a máj és a vese működését. Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel javítja az anyagcserét és egyenletesen tartja a vércukorszintet is.

Hogyan készítsünk matcha lattét?

Nem kell hozzá más csupán 2 teáskanál matcha tea, ½ dl forró víz, 1 dl növényi tej (fontos, hogy növényi legyen, hiszen a tehéntejben lévő kazein hátráltatja a teában lévő antioxidánsok felszívódását) és ízlés szerint édesítőszer.

Elkészítés: a forróvizet öntsük a matcha tea porra, adjuk hozzá a felhabosított tejet, illetve az édesítőt, ha szükséges, majd keverjük össze és már fogyasztható is. Egy próbát mindenképp megér!