A rohanó világban nem tudunk mindig elég időt szánni étkezésünkre és ezért van, hogy a reggeli kimerül egy kávéban, de az is előfordul, hogy az ebéd ki is marad a napjainkból. Ennek következményei lesznek, amelyet szervezetünk így vagy úgy, de jelezni fog számunkra. Egy biztos: a savasodással szembe kell néznünk.

A savasodásnak számos tünete lehet, mint pl. ízületi gyulladás, reflux, emésztési problémák, de bőrünk sem rejti véka alá, hogy valami gond van.

Egyes savanyú élelmiszerek kiváló bázisképző hatással rendelkeznek, int pl. a citrom, a savanyúkáposzta vagy akár a savanyúuborka. Igaz, az uborka nyersen, magában is lúgosít, de ha valami húsos főétel mellé savanyúuborkát választunk akkor ellensúlyozza a savasságot. Az uborka továbbá serkenti a vesék működését és segíti a szervezet méregtelenítését.

Érdemes étkezéseinkre odafigyelni, legalább a savanyúság tekintetében, hogy szervezetünk ne szenvedjen kárt!