Ma már szinte mindenki tisztában van vele, hogy reggel éhgyomorra kávét fogyasztani nem valami egészséges és tudatos szokás. Ugyanakkor a reggeli rutin, amibe bele tartozik a kávé is, nagyban megkönnyíti a munkába való monotonitást és a mindennapi tevékenységeket.
A kurkuma az emberi szerveztebe csupa jótékony hatást fejt ki. Képes felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel, erősíti az immunrendszert, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a koleszterinszintet. Mindezek mellett kiváló gyulladáscsökkentő és képes védelmet nyújtani a baktériumok és vírusok ellen is.
Nade, hogy jön a reggeli kávéhoz a kurkuma? Úgy, hogy a kurkumás latte élénkítő hatása révén gyorsan energizál, és mivel magas hőmérséklet hatására sem veszti el jótékony tulajdonságait, ezért kiváltható vele a napindító fekete.
Nem kell hozzá más csupán:
– fél bögre tej
– egy teáskanálnyi kurkumapor
– Kevés gyömbér/gyömbérpor
– csipetnyi fahéj
– kevés őrölt bors
– ízlés szerint méz
A fűszereket és mézet keverjük a forró tejhez és már kész is a golden latte!