Ma már szinte mindenki tisztában van vele, hogy reggel éhgyomorra kávét fogyasztani nem valami egészséges és tudatos szokás. Ugyanakkor a reggeli rutin, amibe bele tartozik a kávé is, nagyban megkönnyíti a munkába való monotonitást és a mindennapi tevékenységeket.

A kurkuma az emberi szerveztebe csupa jótékony hatást fejt ki. Képes felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel, erősíti az immunrendszert, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a koleszterinszintet. Mindezek mellett kiváló gyulladáscsökkentő és képes védelmet nyújtani a baktériumok és vírusok ellen is.

Nade, hogy jön a reggeli kávéhoz a kurkuma? Úgy, hogy a kurkumás latte élénkítő hatása révén gyorsan energizál, és mivel magas hőmérséklet hatására sem veszti el jótékony tulajdonságait, ezért kiváltható vele a napindító fekete.

Nem kell hozzá más csupán:

– fél bögre tej

– egy teáskanálnyi kurkumapor

– Kevés gyömbér/gyömbérpor

 csipetnyi fahéj

– kevés őrölt bors

– ízlés szerint méz

A fűszereket és mézet keverjük a forró tejhez és már kész is a golden latte!