A fahéj egy különleges fűszer, amely képes sajátos ízvilágúvá tenni az ételeket és italokat egyaránt. Nade ennél sokkal többről van szó, hiszen íze mellett számos jótékony hatást képes kifejteni szervezetünkre.

Fogyasztása képes szabályozni a vércukorszintet, csillapítja az éhségérzetet és még zsírégető tulajdonsága is van. Ezek azok az indokok, amiért érdemes fahájat csempészni a reggelinkbe.

De fahéj és fahéj között is van különbség, méghozzá a kumarin tartalmában. Két fajta fahéjat különböztetünk meg: a ceyloni és a cassia típusokat.

Ha szeretnénk a mindennapi étkezésünkbe beiktatni akkor feltétlen ceylonit válasszunk, mivel ebben csekély mennyiségű a kumarin. Több kutatás is kimutatta, hogy a kumarin hosszútávú fogyasztása mérgező hatású lehet a májra nézve.

A fahéj fogyasztásával lényegében vizet, rostokat, fehérjéket, cukrot és zsírokat viszünk be, mivel ebből áll. Ásványianyagban és vitaminokban is bővelkedik, mint pl. vas, mangán, foszfor, kálium, kalcium, valamint B-, A-, C-, E- és K-vitamin.