Az áfonyalé nem csupán finom, hanem egészséges is. Természetesen, nem a cukrozott és mindenféle színezékkel ellátott dobozos és „100%-os” változatra kell most gondolni. Vörös- vagy kékáfonya, az szinte mindegy, a lényeg, hogy fogyasszuk.

Számos előnyhöz képes hozzájuttatni szervezetünket fogyasztása. Elsősorban mivel gazdag antioxidánsokban segít sejtjeinket megvédeni a káros szabadgyököktől. Így lelassulnak az öregedési folyamatok szervezetünkben.

Az áfonyalében magas a C-vitamin tartalom, ezáltal képes erősíteni immunrendszerünket. Illetve védi szívünket. A benne található flavonoidok képesek csökkenteni a vérnyomást és a rossz koleszterinszintet.

Ha hajlamosabbak vagyunk a húgyúti fertőzésekre akkor különösképpen javasolt naponta beiktatni egy adag áfonyalevet, hiszen fogyasztása képes megakadályozni a kialakulását.

Az áfonyalé fogyasztása a mindennapi jólétünket támogatja, különösen ha cukrozatlan változatban fogyasztjuk!