A női ruhatár egyik alapdarabja a melltartó. Számos változata van, amelyeket mindenki saját méretében képes megvásárolni. Persze, ha tudja a méretét… Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a megfelelőt választottuk akkor kérjünk segítséget, hiszen a fehérneműboltokban dolgozó kollegáknak megvan a szaktudásuk, hogy számunkra megfelelőt válasszanak.

Ha a melltartó túl szoros, vagyis kicsit többet árthatunk vele, mint azt gondolnánk. Lehet pont az a cél, hogy optikailag csal a kisebb méret, de higgyük el, hogy az egészségünk sínyli meg.

Hogy miért?

Nos, a szűk melltartó nyomást gyakorol a rekeszizomra, a nyelőcsőre és gyomorra is. Így könnyedén kialakulhatnak emésztési zavarok vagy gyomorégés is. Ha IBS betegségben szenvedsz akkor azonnal cseréld le a szűk melltartót – ha van olyan – hiszen akár súlyosbodhat is tőle az állapotod. De az sem kizárt, hogy légzési problémák jelentkezzenek.

A szűk alsóviselet pedig egyáltalán nem szexi, még akkor sem ha hiúságból viseled. Hiszen rossz testtartást eredményez, bevág ott ahol nem kellene, viszketést vagy bőrirritációt okozhat. Arról nem is beszélve, hogy a mellek ilyesfajta lekorlátozása idő előtti ereszkedéshez vezethetnek. Szóval, inkább kérdezzük meg, hogy milye méretet javasolnak nekünk.