Biztos sokunkkal előfordult már, hogy a tömérdek mennyiségű dezodor ellenére is erős szag csapta meg az orrunkat. Ilyenkor hiába fújunk vagy kenünk fel még több dezodort a problémán már nem fog érdemben változtatni.

Ilyenkor megtapasztaljuk azt, amikor a bőrön elszaporodó baktériumok lebontják a verejtéket, ez ellen kellene megvédenie minket a dezodoroknak. Abban az esetben nem használnak, ha valamit alkalmazásuk során rosszul csinálunk.

Mire kell figyelni?

Bár sok embernek a reggeli rutin része a dezodor használat, mégis úgy a helyes hogyha este használjuk. Lefekvés előtt képes csökkenteni a nappali verejtékezés mértékét.

Ha fürdés után alkalmazzuk akkor várjuk, amíg bőrünk meg nem szárad teljesen, hiszen a nedves bőr nem képes hatékonyan beszívni a dezodor hatóanyagait.

Borotválkozás után is ajánlott várni, hiszen így elkerülhetjük a pattanásokat, az irritációt és a csípő érzést.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy dezodorozás után a frissen felhúzott ruhája fehér foltos lett. Egy titka van az ilyen balesetek elkerülésének: az idő. Érdemes várni 5-10 percet és nem éri baj a ruháinkat.

És egy tuti tanács a végére: a dezodor csupán megelőzésre alkalmas. Vagyis nem fog segíteni, hogyha naponta 4-5 alkalommal is fújkodjuk magunkat.