A jó idő beköszöntött és már egyre többször maradunk kint a nyári estéken. Igen ám, de az esték megrontói ellen csak nehezen lehet védekezni és vérünkkel fizetünk érte árat. Nincs is másról szó, mint a szúnyogokról.

A kis apró szúnyogok nagyon bosszantó, kellemetlen és viszkető érzést okozhatnak, amitől nagyon nehezen szabadul meg az ember. De számos házi gyógymód segítségünkre lehet – és itt most nem „az X-et teszünk rá és majd elmúlik” praktikára kell gondolni.

Érdemes jeget vagy hideg borogatást tenni a csípésekre. A hideg azonnal enyhíti a viszketést, a duzzanatot és csökkenti a gyulladást. Tegyünk jeget egy ruhába és tartsuk a csípésen 10-15 percig.

Aloe verával is próbálkozhatunk, hiszen az csökkenti a gyulladást és hűsítő hatása kellemes érzetet kelt.

De ha már az elvakarás határán állunk akkor gyorsan szerezzünk be inkább teafaolajat és keverjük össze pl. kókuszolajjal vagy olívaolajjal, majd ezt a keveréket kenjük a csípésre. A teafaolaj antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatású, ezáltal csökkenti a viszketést és a fertőzés kockázatát is.

Ha nem bírsz már a viszketéssel akkor keresd elő a szódabikarbónát és egy evőkanálnyiit keverj össze egy kis vízzel, hogy paszta állagot kapj, majd kend fel a csípésre. Hagy hatni 10-15 percig és öblítsd le. A szódabikarbóna képes semlegesíteni a bőr pH-ját, így enyhítve a viszketést.