Az ausztrálok formabontó ötlettel álltak elő tavaly a karantén idején. Mivel számításaik nem jöttek  be, és nem fogyott úgy az ausztrál sör, ezért a raktárakban csupán csak helyet foglaló, lejárt szavatosságú sörökkel valamit kezdeniük kellett.  

A lejárt habzó italokból a szigetország déli területén biogázt állítottak elő. Bár a sör rajongóknak ez talán most nem akkora öröm, de mégis csak környezettudatos és nagyon érdekes információ. Mivel a sör magas kalóriatartalmú és rendkívül magas metántartalmú ital, ezért ha újra lepároljuk akkor lényegében biogázt termeltünk ki. A biogázt magas energiatartalma miatt energiatermelésre lehet hasznosítani.  

Ausztráliában, az érintett területen 150 liter habzó italt pároltak újra, ami annyit jelentett, hogy 1200 háztartás áramellátásához elegendő energiát adott, ha ez a tény nem lenne elég: rengeteg vizet  spóroltak meg vele, mivel a biogáz közkedvelt felhasználási módja a melegvíz előállítás.

A biogáz előállításban egyébként Kína vezeti a rangsort, de lehet ezzel a próbálkozással Ausztrália átveszi a vezetést?…